Wykładowca: mgr Katarzyna Kaszyca

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • Wykształcenie : mgr dietetyk kliniczny
  • Strona WWW : http://www.instytutdietetyki.pl
  • Doświadczenie :
  • Specjalizacja : dietetyk kliniczny, psychodietetyk, specjalista zdrowia publicznego
Wykaz kursów
Nazwa kursuNazwa lekcjiZłożonośćDługość
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEzakończenie
KURS INTENDENTAPodsumowanie
KURS DIETETYKI III STOPNIAwstęp
KURS DIETETYKI II STOPNIAwstęp
KURS DIETETYKI I STOPNIAwstęp
KURS DIETETYKI II STOPNIAPodsumowanie sesji 5
KURS DIETETYKI II STOPNIAPodsumowanie sesji 4
KURS DIETETYKI II STOPNIAPodsumowanie sesji 3
KURS DIETETYKI II STOPNIAPodsumowanie sesji 2
KURS DIETETYKI II STOPNIAPodsumowanie sesji 1
KURS DIETETYKI II STOPNIAAlergia i nietolerancja pokarmowa – definicja
KURS DIETETYKI II STOPNIANiedożywienie, definicja, typy niedożywienia
KURS DIETETYKI II STOPNIAEliminacje pokarmów w chorobach tarczycyZaawansowany
KURS DIETETYKI II STOPNIAAnatomia i fizjologia tarczycy
KURS DIETETYKI II STOPNIAWegetarianizm, dieta czy sposób żywienia?
mgr Katarzyna KaszycaAnatomia i fizjologia człowieka
KURS DIETETYKI I STOPNIAPodsumowanie sesja 5
KURS DIETETYKI I STOPNIAPodsumowanie sesja 4
KURS DIETETYKI I STOPNIAPodsumowanie sesja 3
KURS DIETETYKI I STOPNIAPodsumowanie sesja 2
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWGOTOWE PRODUKTY REKOMENDOWANE DLA DZIECI
KURS PSYCHODIETETYKIEPIZOD DEPRESYJNY
KURS PSYCHODIETETYKIZABURZENIA ODŻYWIANIA - ANOREKSJA
KURS PSYCHODIETETYKITEORETYCZNE MODELE RELACJI LEKARZ – PACJENT
KURS PSYCHODIETETYKIOSOBOWOŚĆ
KURS PSYCHODIETETYKIWstęp do PSYCHODIETETYKI
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEODŻYWKI WĘGLOWODANOWE (ENERGETYCZNE)
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEODŻYWKI WĘGLOWODANOWO - BIAŁKOWE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEWAPŃ
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEPRZECIWUTLENIACZE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEWITAMINA D
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEŻELAZO
KURS DIETETYKI II STOPNIASESJA I - Anatomia i fizjologia człowieka
KURS INTENDENTABibliografia
KURS INTENDENTAANEKS - załączniki
KURS INTENDENTAHACCP
KURS INTENDENTADobre Praktyki Produkcyjne
KURS INTENDENTADobre Praktyki Higieniczne
KURS INTENDENTASystemy zapewniania bezpieczeństwa żywności
KURS INTENDENTAZagrożenia mikrobiologiczne w produkcji i obrocie żywnością w żywieniu zbiorowym
KURS INTENDENTABezpieczeństwo żywności
KURS INTENDENTASESJA 4 - SYSTEMY ZAPEWNIANIA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
KURS INTENDENTADiety eliminacyjne w przedszkolach i żłobkach, działanie w przypadku alergii lub nietolerancji na wybrane składniki pokarmowe – sposób radzenia sobie z problemem
KURS INTENDENTAOcena jadłospisów przedszkolnych i szkolnych
KURS INTENDENTAReformulacja – sposób na poprawę jakości zdrowotnej produktów spożywczych
KURS INTENDENTAObliczanie wartości energetycznej i odżywczej jadłospisów
KURS INTENDENTAJak czytać etykiety? - Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne oraz tabela wartości odżywczej
KURS INTENDENTAZasady komponowania jadłospisów
KURS INTENDENTARozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w kontekście komponowania jadłospisów
KURS INTENDENTASESJA 3 - ŻYWIENIE ZBIOROWE W SZKOŁACH I PRZEDSZKOLACH
KURS INTENDENTAZmywanie naczyń
KURS INTENDENTASerwowanie posiłków
KURS INTENDENTAPrzechowywanie próbek dań gotowych
KURS INTENDENTAObróbka cieplna żywności
KURS INTENDENTAPrzygotowywanie posiłków
KURS INTENDENTADokumentacja magazynowa (przykładowe druki)
KURS INTENDENTAOrganizacja pracy na magazynie
KURS INTENDENTAPrzyjęcie towaru
KURS INTENDENTASESJA 2 - ORGANIZACJA PRACY NA KUCHNI STOŁÓWKI SZKOLNEJ
KURS INTENDENTAGospodarka magazynowa w gastronomi
KURS INTENDENTAPlanowanie produkcji i organizacja zaopatrzenia
KURS INTENDENTAZasady prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego typu zamkniętego 
KURS INTENDENTACharakterystyka zakładów gastronomicznych typu zamkniętego
KURS INTENDENTAZawód Intendenta
KURS INTENDENTASESJA 1 - ZAWÓD INTENDENTA W PRAKTYCE
KURS DIETETYKI I STOPNIAWitaminy
KURS DIETETYKI I STOPNIAWoda
KURS DIETETYKI I STOPNIAWęglowodany
KURS DIETETYKI I STOPNIATłuszcze
KURS DIETETYKI I STOPNIABiałka
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPrzypadek nr 8
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPrzypadek nr 7
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPrzypadek nr 6
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPrzypadek nr 5
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPrzypadek nr 4
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPrzypadek nr 3
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPrzypadek nr 2
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPrzypadek nr 1
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWDZIECKO W GABINECIE DIETETYKA - ANALIZA PRZYPADKÓW
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWLiteratura
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWNIEJADEK, NEOFOBIA CZY ARFID
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWEMOCJONALNY GŁÓD I FIZJOLOGICZNY GŁÓD
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPROBLEMY ŻYWIENIOWE NASTOLATKÓW
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWŻYWIENIE DZIECI MIĘDZY 7, A 12 ROKIEM ŻYCIA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWNA CO ZWRÓCIĆ SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ U DZIECI MIĘDZY 3, A 7 ROKIEM ŻYCIA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWŻYWIENIE DZIECI MIĘDZY 3, A 18 ROKIEM ŻYCIA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWJAKIE PORCJE POWINNO SPOŻYWAĆ DZIECKO PO PIERWSZYM ROKU ŻYCIA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWZNACZENIE MIKROFLORY JELITOWEJ U DZIECI
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWŻYWIENIE DZIECI MIĘDZY PIERWSZYM, A TRZECIM ROKIEM ŻYCIA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWSPOSOBY PODAWANIA POKARMÓW PODCZAS ROZSZERZANIA DIETY
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWKOMPONOWANIE MENU DLA ROCZNEGO DZIECKA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWNACZYNIA DO PODAWANIA DZIECKU WODY
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWNAPOJE W DIECIE DZIECKA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWCZY CYTRUSY, GLUTEN I ORZECHY MOGĄ BYĆ OBECNE W DIECIE DZIECKA?
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWJAKIE POKARMY WPROWADZIĆ DO DIETY DZIECKA?
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWJAK ROZPOCZĄĆ ROZSZERZANIE DIETY?
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWDLACZEGO ROZSZERZAMY DIETĘ?
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWCO JEŚLI DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ?
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWODPOWIEDNI CZAS NA ROZSZERZANIE DIETY
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWROZSZERZANIE DIETY DZIECKA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWOBJAWY, CZYNNIKI RYZYKA I POSTĘPOWANIE W ALERGII
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWALERGIA KRZYŻOWA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWNADWRAŻLIWOŚĆ, ALERGIA, NIETOLERANCJA
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWŻYWIENIE MATKI KARMIĄCEJ I DZIECKA Z ALERGIĄ POKARMOWĄ
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWAKTYWNOŚĆ FIZYCZNA U KARMIĄCEJ MAMY
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWJAK KOMPONOWAĆ JADŁOSPIS KARMIĄCEJ MAMY?
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWCZY ISTNIEJE DIETA MAMY KARMIĄCEJ?
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWKARMIENIE PIERSIĄ - ŻYWIENIE MAMY KARMIĄCEJ
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWMLEKO KOBIECE, A MODYFIKOWANE - PODSUMOWANIE
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWMLEKO MODYFIKOWANE
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWKARMIENIE SZTUCZNE
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWJak prawidłowo przystawić dziecko do piersi?
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPROCES LAKTACJI
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPIERWSZE GODZINY MATKI Z DZIECKIEM
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWSKŁAD MLEKA KOBIECEGO
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWBUDOWA PIERSI
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWPRODUKCJA MLEKA KOBIECEGO
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWKARMIENIE NATURALNE
KURS DIETETYKI PEDIATRYCZNEJ - dla SPECJALISTÓWŻYWIENIE DZIECI W PIERWSZYCH MIESIĄCACH ŻYCIA
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEKOŃCOWE PODSUMOWANIE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIESPALACZE TŁUSZCZU (AKTYWATORY METABOLICZNE)
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEENERGETYKI
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIESUPLEMENTY ANTYOKSYDACYJNE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEŚRODKI ERGOGENNE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEODŻYWKI BIAŁKOWO - WĘGLOWODANOWE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEODŻYWKI ZAWIERAJĄCE HYDROLIZATY BIAŁKOWE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEODŻYWKI BIAŁKOWE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIESUPLEMENTACJA W SPORCIE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIESugestia planu żywieniowego i długości jego trwania
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEAnaliza składu ciała i jej interpretacja
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIE"W czym mogę pomóc?" - czyli jasne określenie celu z jakim pacjent zgłasza się do dietetyka.
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIESPORTOWIEC W GABINECIE DIETETYKA
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEMETODY PLANOWANIA JADŁOSPISU DLA SPORTOWCÓW
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIENORMY ŻYWIENIA I WYŻYWIENIA DLA WYBRANYCH DYSCYPLIN SPORTU
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEZAPOTRZEBOWANIE ORGANIZMU SPORTOWCÓW NA WITAMINY I SKŁADNIKI MINERALNE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEZAPOTRZEBOWANIE ORGANIZMU SPORTOWCÓW NA PŁYNY
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIETŁUSZCZE
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEBIAŁKA
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEWĘGLOWODANY
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEZAPOTRZEBOWANIE ORGANIZMU SPORTOWCÓW NA BIAŁKO, TŁUSZCZ, WĘGLOWODANY
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEPRZEMIANA MATERII I WYDATEK ENERGETYCZNY
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEWYDOLNOŚĆ ORGANIZMU I ENERGIA
KURS DIETETYKI SPORTOWEJ I SUPLEMENTACJI W SPORCIEWSTĘP DO DIETETYKI SPORTOWEJ
KURS PSYCHODIETETYKIARANŻACJA MIEJSCA PRACY
KURS PSYCHODIETETYKIPIERWSZY KONTAKT Z PACJENTEM
KURS PSYCHODIETETYKIKOMUNIKACJA INTERPERSONALNA
KURS PSYCHODIETETYKITYPY OSOBOWOŚCI
KURS PSYCHODIETETYKIMOTYWOWANIE PACJENTÓW OTYŁYCH W TRAKCIE TRWANIA DIETY
KURS PSYCHODIETETYKIOTYŁOŚĆ
KURS PSYCHODIETETYKIDZIECKO W GABINECIE DIETETYKA
KURS PSYCHODIETETYKIZMIANY BĘDĄCE SKUTKIEM STOSOWANIA DIET OCHUDZAJĄCYCH
KURS PSYCHODIETETYKIPSYCHOLOGICZNE SKUTKI OTYŁOŚCI
KURS PSYCHODIETETYKINEUROTYZM I EKSTRAWERSJA
KURS PSYCHODIETETYKIBŁĘDNE SCHEMATY I PRZEKONANIA NA TEMAT JEDZENIA
KURS PSYCHODIETETYKIŹRÓDŁA MOTYWACJI
KURS PSYCHODIETETYKISESJA 5
KURS PSYCHODIETETYKIINNE ZABURZENIA ODŻYWIANIA
KURS PSYCHODIETETYKIORTOREKSJA
KURS PSYCHODIETETYKIZABURZENIA ODŻYWIANIA – BULIMIA
KURS PSYCHODIETETYKIHISTORIE ANOREKTYCZEK
KURS PSYCHODIETETYKIINTERWENCJE ŻYWIENIOWE
KURS PSYCHODIETETYKIBADANIE PACJENTA Z ZABURZENIAMI ODŻYWIANIA
KURS PSYCHODIETETYKIDOJRZEWANIE JAKO KRYTYCZNY MOMENT W ŻYCIU CZŁOWIEKA I JEGO RODZINY
KURS PSYCHODIETETYKISESJA 4
KURS PSYCHODIETETYKISTRES A OTYŁOŚĆ I ODCHUDZANIE
KURS PSYCHODIETETYKISTRES OKSYDACYJNY
KURS PSYCHODIETETYKIMECHANIZMY OBRONNE
KURS PSYCHODIETETYKIZESPÓŁ STRESU POURAZOWEGO
KURS PSYCHODIETETYKISTRES A OSOBY OTYŁE
KURS PSYCHODIETETYKIREDUKCJA NAPIĘCIA
KURS PSYCHODIETETYKIRADZENIE SOBIE ZE STRESEM
KURS PSYCHODIETETYKIZESPÓŁ OGÓLNEJ ADAPTACJI HANSA SELYE
KURS PSYCHODIETETYKIKONCEPCJA STRESU WG THOMASA HOLMESA I RICHARDA RAHE’A
KURS PSYCHODIETETYKIBIOLOGIA STRESU
KURS PSYCHODIETETYKISTRES
KURS PSYCHODIETETYKISESJA 3
KURS PSYCHODIETETYKIODŻYWIANIE DZIECI - WSKAZÓWKI DLA RODZICÓW
KURS PSYCHODIETETYKIROZMOWA MOTYWACYJNA Z PACJENTEM OTYŁYM
KURS PSYCHODIETETYKIMOTYWACJA
KURS PSYCHODIETETYKIPIRAMIDA POTRZEB A. MASLOWA
KURS PSYCHODIETETYKISESJA 2
KURS PSYCHODIETETYKIPSYCHOLOGIA
KURS PSYCHODIETETYKISESJA 1
KURS DIETETYKI I STOPNIAPostępowanie dietetyczne w wybranych chorobach przewodu pokarmowego
KURS DIETETYKI I STOPNIAPostępowanie dietetyczne w wybranych chorobach układu krążenia
KURS DIETETYKI I STOPNIAMetody oceny stanu odżywienia i sposobu żywienia
KURS DIETETYKI I STOPNIAZasady planowania jadłospisów oraz modyfikacje jakie należy poczynić planując jadłospisy dla diet leczniczych
KURS DIETETYKI I STOPNIAŻywność funkcjonalna, nutraceutyki i superfoods - znaczenie w żywieniu
KURS DIETETYKI I STOPNIAOmówienie wybranych diet alternatywnych
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta z ograniczeniem cukrów prostych
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta łatwostrawna niskobiałkowa
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta bogatobiałkowa
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta o zwiększonej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta ubogoenergetyczna
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta łatwostrawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta łatwostrawna
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta bogatoresztkowa
KURS DIETETYKI I STOPNIADieta podstawowa
KURS DIETETYKI I STOPNIAKlasyfikacja i charakterystyka diet
KURS DIETETYKI I STOPNIAPrzemiana materii i wydatek energetyczny
KURS DIETETYKI I STOPNIAMinerały i ich znaczenie
KURS DIETETYKI I STOPNIAPodstawy żywienia człowieka
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEOdpowiedni sen i relaks – psychologiczne aspekty insulinooporności
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEAktywność fizyczna – jaki trening jest odpowiedni dla osoby z insulinoopornością?
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCENajważniejsze leki i ich wpływ na organizm – metformina, metformina o przedłużonym działaniu – mechanizm działania
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEDieta oparta na IG i ŁG, definicja IG oraz ŁG. Czynniki wpływające na podwyższenie i obniżenie IG, praktyczne ujęcie IG i ŁG. Omówienie indeksu insulinowego
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEDiety niskowęglowodanowe, w tym ujęcie śniadań białkowo-tłuszczowych – kiedy je zastosować?
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEKonieczność eliminacji mleka krowiego, pszenicy czy glutenu – dietetyczne kontrowersje – prawda czy fałsz?
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEStrategie żywieniowe stosowane w insulinooporności
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEKiedy podejrzewać insulinooporność u pacjenta? – omówienie wywiadu żywieniowego
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEOpracowanie diety pod kątem wyników z testu OGTT – ilość posiłków oraz przerwy między nimi, rozkład makroskładników
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCENajwiększe grzechy insulinoopornych
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCESuplementacja – możliwość czy konieczność?
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCESuperfoods oraz przyprawy polecane dla osób z insulinoopornością
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEDiagnostyka (w tym jak przygotować się do badań) i kryteria rozpoznania insulinoopornosci (przykłady krzywych cukrowych i insulinowych)
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCECzynniki zagrożenia, predyspozycje do zachorowania
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEObjawy
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEMechanizm działania – opisanie zależności insulina/glukagon, czyli dlaczego osoby z IO nie chudną na diecie redukcyjnej
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEInsulinooporność w gabinecie dietetyka
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEInne czynniki mające wpływ na gospodarkę węglowodanową
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEInsulinooporność, a inne jednostki chorobowe
KURS INSULINOOPORNOŚĆ W PRAKTYCEEPIDEMIOLOGIA. Definicja, rodzaje insulinooporności
KURS DIETETYKI III STOPNIASESJA 5 Profilaktyka nowotworowaZaawansowany
KURS DIETETYKI III STOPNIASESJA 4 Diagnostyka laboratoryjnaZaawansowany
KURS DIETETYKI III STOPNIASESJA 3 Dietetyka we wspomaganiu leczenia niepłodności męskiej i żeńskiejZaawansowany
KURS DIETETYKI III STOPNIASESJA 2 Żywienie w grzybicy ogólnoustrojowej - Candida AlbicansZaawansowany
KURS DIETETYKI III STOPNIASESJA 1 Fitoterapia. Działanie wybranych ziół na organizm człowiekaZaawansowany
KURS DIETETYKI I STOPNIAEdukacja żywieniowa
KURS DIETETYKI I STOPNIAŻywienie dzieci
KURS DIETETYKI I STOPNIAŻywienie kobiet w ciąży i karmiących
KURS DIETETYKI I STOPNIASESJA 5
KURS DIETETYKI I STOPNIASESJA 4
KURS DIETETYKI I STOPNIAZasady prawidłowego żywienia osób w wieku starszym w aspekcie profilaktyki nadwagi i otyłości
KURS DIETETYKI I STOPNIADietetyka sportowa
KURS DIETETYKI I STOPNIASESJA 3
KURS DIETETYKI I STOPNIAPostępowanie dietetyczne w otyłości i nadwadze
KURS DIETETYKI I STOPNIAPostępowanie dietetyczne w cukrzycy
KURS DIETETYKI I STOPNIASESJA 2
KURS DIETETYKI I STOPNIASESJA 1
KURS DIETETYKI II STOPNIADieta eliminacyjna
KURS DIETETYKI II STOPNIAAlergeny pokarmowe pochodzenia roślinnego
KURS DIETETYKI II STOPNIAAlergeny skorupiaków i mięczaków
KURS DIETETYKI II STOPNIAAlergeny mięsa ryb
KURS DIETETYKI II STOPNIAAlergia na białko jaja kurzego i jaja innych ptaków
KURS DIETETYKI II STOPNIADieta bezglutenowa
KURS DIETETYKI II STOPNIAAlergia i nietolerancja glutenu
KURS DIETETYKI II STOPNIANietolerancja laktozy
KURS DIETETYKI II STOPNIAAlergia na mleko krowie
KURS DIETETYKI II STOPNIADiagnostyka alergii pokarmowych
KURS DIETETYKI II STOPNIARodzaje reakcji alergicznych
KURS DIETETYKI II STOPNIAPrzyczyny alergii
KURS DIETETYKI II STOPNIASESJA 5 - Alergia i nietolerancja pokarmowa
KURS DIETETYKI II STOPNIAPodsumowanie
KURS DIETETYKI II STOPNIAGotowe diety przemysłowe
KURS DIETETYKI II STOPNIADiety specjalne
KURS DIETETYKI II STOPNIANajważniejsze składniki diety w niedożywieniu
KURS DIETETYKI II STOPNIAOcena stanu odżywienia
KURS DIETETYKI II STOPNIABadania biochemiczne i ich interpretacja
KURS DIETETYKI II STOPNIABadania antropometryczne u chorych niedożywionych
KURS DIETETYKI II STOPNIAWywiad żywieniowy i badanie ogólnolekarskie
KURS DIETETYKI II STOPNIAPrzyczyny niedożywienia, rozpoznanie
KURS DIETETYKI II STOPNIASESJA 4 - Niedożywienie
KURS DIETETYKI II STOPNIAZioła wspomagające leczenie tarczycy
KURS DIETETYKI II STOPNIAProdukty wolotwórcze
KURS DIETETYKI II STOPNIANajważniejsze składniki odżywcze w diecie przy chorobach tarczycy
KURS DIETETYKI II STOPNIAZalecenia żywieniowe w niedoczynności tarczycy
KURS DIETETYKI II STOPNIANiedoczynność tarczycy (występowanie, objawy, przyczyny, leczenie)
KURS DIETETYKI II STOPNIANadczynność tarczycy u dzieci
KURS DIETETYKI II STOPNIAPrzełom tarczycowy
KURS DIETETYKI II STOPNIANadczynność tarczycy (występowanie, objawy, przyczyny, leczenie)
KURS DIETETYKI II STOPNIAJod jako pierwiastek niezbędny do życia
KURS DIETETYKI II STOPNIASESJA 3 - Anatomia i fizjologia tarczycy z naciskiem na gospodarkę hormonalną tarczycy
KURS DIETETYKI II STOPNIADieta wegetariańska, a sport
KURS DIETETYKI II STOPNIAStosowanie diet wegetariańskich u dzieci
KURS DIETETYKI II STOPNIAWegetarianizm, a ciąża
KURS DIETETYKI II STOPNIAWitamina B12 w żywieniu wegetarian
KURS DIETETYKI II STOPNIAAminokwasy w diecie wegetarian
KURS DIETETYKI II STOPNIAWegewymienniki
KURS DIETETYKI II STOPNIARodzaje wegetarianizmu
KURS DIETETYKI II STOPNIASESJA 2 - Wegetarianizm
KURS DIETETYKI II STOPNIABudowa i funkcjonowanie układu oddechowego
KURS DIETETYKI II STOPNIABudowa i funkcjonowanie układu moczowego
KURS DIETETYKI II STOPNIABudowa i funkcjonowanie układu hormonalnego
KURS DIETETYKI II STOPNIAElementy morfotyczne krwi
KURS DIETETYKI II STOPNIABudowa i funkcjonowanie układu krwionośnego
KURS DIETETYKI II STOPNIAGruczoły układu pokarmowego - budowa i funkcjonowanie
KURS DIETETYKI II STOPNIABudowa i funkcjonowanie układu pokarmowego
KURS DIETETYKI II STOPNIATrawienie białek, tłuszczy, węglowodanów
KURS DIETETYKI II STOPNIABudowa i funkcjonowanie komórki
KURS DIETETYKI II STOPNIABudowa i funkcjonowanie tkanek
KURS DIETETYKI II STOPNIAUkłady narządowe
Wykład 2.1 OCENY STANU ZDROWIA I SPOSOBU ŻYWIENIAPodstawowy45 mins
Wykłady 1.3 OMÓWIENIE WYBRANYCH DIET ALTERNATYWNYCH45 mins
Wykłady 1.2 KWALIFIKACJA I CHARAKTERYSTYKA DIETPodstawowy45 mins
Wykład 1.2 PRZEMIANA MATERII – WYDATEK ENERGETYCZNYPodstawowy45 mins
Wykład 1.1 PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKAPodstawowy45 mins