KURS INTENDENTA
Wyróżniony

KURS INTENDENTA

Sesje

  1. wstęp

  2. SESJA 1 - ZAWÓD INTENDENTA W PRAKTYCE

    1. Zawód Intendenta

    2. Charakterystyka zakładów gastronomicznych typu zamkniętego

    3. Zasady prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego typu zamkniętego 

    4. Planowanie produkcji i organizacja zaopatrzenia

  3. SESJA 2 - ORGANIZACJA PRACY NA KUCHNI STOŁÓWKI SZKOLNEJ

    1. Przyjęcie towaru

    2. Organizacja pracy na magazynie

    3. Dokumentacja magazynowa (przykładowe druki)

    4. Przygotowywanie posiłków

    5. Obróbka cieplna żywności

    6. Przechowywanie próbek dań gotowych

    7. Serwowanie posiłków

    8. Zmywanie naczyń

  4. SESJA 3 - ŻYWIENIE ZBIOROWE W SZKOŁACH I PRZEDSZKOLACH

    1. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w kontekście komponowania jadłospisów

    2. Zasady komponowania jadłospisów

    3. Reformulacja – sposób na poprawę jakości zdrowotnej produktów spożywczych

    4. Ocena jadłospisów przedszkolnych i szkolnych

    5. Diety eliminacyjne w przedszkolach i żłobkach, działanie w przypadku alergii lub nietolerancji na wybrane składniki pokarmowe – sposób radzenia sobie z problemem

  5. SESJA 4 - SYSTEMY ZAPEWNIANIA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

    1. Bezpieczeństwo żywności

    2. Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji i obrocie żywnością w żywieniu zbiorowym

    3. Dobre Praktyki Produkcyjne

    4. HACCP

  6. ANEKS - załączniki

  7. Bibliografia

  8. Podsumowanie

Brak komentarzy

Zostaw komentarz


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Teachers