
Wyróżniony
KURS INTENDENTA
Sesje
wstęp
SESJA 1 - ZAWÓD INTENDENTA W PRAKTYCE
Zawód Intendenta
Charakterystyka zakładów gastronomicznych typu zamkniętego
Zasady prowadzenia zakładu żywienia zbiorowego typu zamkniętego
Planowanie produkcji i organizacja zaopatrzenia
SESJA 2 - ORGANIZACJA PRACY NA KUCHNI STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Przyjęcie towaru
Organizacja pracy na magazynie
Dokumentacja magazynowa (przykładowe druki)
Przygotowywanie posiłków
Obróbka cieplna żywności
Przechowywanie próbek dań gotowych
Serwowanie posiłków
Zmywanie naczyń
SESJA 3 - ŻYWIENIE ZBIOROWE W SZKOŁACH I PRZEDSZKOLACH
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w kontekście komponowania jadłospisów
Zasady komponowania jadłospisów
Reformulacja – sposób na poprawę jakości zdrowotnej produktów spożywczych
Ocena jadłospisów przedszkolnych i szkolnych
Diety eliminacyjne w przedszkolach i żłobkach, działanie w przypadku alergii lub nietolerancji na wybrane składniki pokarmowe – sposób radzenia sobie z problemem
SESJA 4 - SYSTEMY ZAPEWNIANIA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
Bezpieczeństwo żywności
Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji i obrocie żywnością w żywieniu zbiorowym
Dobre Praktyki Produkcyjne
HACCP
ANEKS - załączniki
Bibliografia
Podsumowanie

Brak komentarzy