Praktyka w indywidualnym poradnictwie żywieniowym

Praktyka w indywidualnym poradnictwie żywieniowym

590.00

Opis

Szkolenie ma charakter warsztatów. Warsztaty polegają głównie na analizie konkretnych przypadków z jakimi dietetyk prowadzący szkolenie faktycznie miał styczność w swojej wieloletniej praktyce w poradni żywieniowej. (Analiza jest zróżnicowana, rozmawiamy o dzieciach, kobietach w ciąży, otyłości i nadwadze, sportowcach itd.)

Kursanci sami będą mieli możliwość wykonania analizy składu ciała oraz interpretacji wyników wybranych pacjentów. (W trakcie warsztatów nie interpretujemy wyników analizy składu ciała kursantów).

Warsztaty to część praktyczna gdzie nauka skupia się na analizie konkretnych przypadków, interpretacji wyników, przeprowadzaniu wywiadów oraz dobieraniu właściwego postępowania dietetycznego dla pacjentów indywidualnych poradni żywieniowej.

Staramy się prowadzić szkolenia w małych grupach .

Szczegółowo omówimy i przeanalizujemy wybrane przypadki, kursanci sami będą próbowali dostosować odpowiednie postępowanie żywieniowe i terapeutyczne.

Wybieramy przypadki ciekawe – nie tylko związane z otyłością czy niedowagą, ale również nietolerancjami pokarmowymi a szczególnie z różnego rodzaju schorzeniami.

Szkolenie przeznaczone jest głównie dla osób które planują rozpocząć pracę w poradni żywieniowej, siłowni czy klubie fitness – wszędzie tam gdzie będą mieli styczność z indywidualnym pacjentem. Dodatkowo zapraszamy osoby planujące rozpocząć prowadzenie własnej działalności gospodarczej.

Szkolenie przeznaczone jest dla osób które znają podstawy dietetyki, zasady przygotowania diet i jadłospisów.

Zapraszamy również studentów którzy muszą odbyć wakacyjne praktyki w poradni żywieniowej.

PLAN SZKOLENIA

  1. Pierwsza wizyta pacjenta w poradni żywieniowej. Wizyty kontrolne, praktyczna strona prowadzenia indywidualnej porady żywieniowej. (Jak powinna wyglądać karta pacjenta, gdzie ją przechowywać, kartoteka elektroniczna czy papierowa, dokumentacja i jej przechowywanie – sprawdzone propozycje).
  2. Pacjent w gabinecie –  czyli jak powinna przebiegać prawidłowo przeprowadzona wizyta indywidualnego pacjenta – analiza wybranych przypadków – sposób postępowania. (Ten punkt szkolenia ma  charakter warsztatowy. Pokażemy jak krok po kroku powinniśmy przeprowadzić wizytę, na co zwrócić uwagę – jakie pytania zadać by pacjent nie czuł się speszony.
  3. Jak prawidłowo przeprowadzić wywiad z pacjentem, by był kompletny –  analiza przypadków, zwracamy uwagę na najczęściej popełniane błędy.
  4. Analiza składu ciała- przebieg badania, rodzaje sprzętów do analizy, przeciwwskazania –  praktyczna nauka na analizatorach składu ciała.
  5. Interpretacja wyników analizy składu ciała w zależności od przypadku – analiza wybranych przypadków.
  6. Przedstawienie wyników analizy składu ciała językiem pacjenta.
  7. Motywacja pacjentów do działania.
  8. Propozycja diety – czyli jak rozmawiać by zachęcić pacjenta do stosowania diety i jej zakupienia w naszym gabinecie.
  9. Przygotowujemy jadłospis- czyli jak opracować indywidualny jadłospis dla określonych grup pacjentów.
  10. Suplementy diety – stosujemy czy nie – jakie jest ich prawdziwe działanie –  poglądy pacjentów.
  11. Pytania najczęściej zadawane przez pacjentów.
  12. Metody pracy z dziećmi i osobami starszymi.

WARSZTATY

Warsztaty będą polegały na analizie przypadków medycznych wybranych przez dietetyków prowadzących pacjentów indywidualnych.

Kursanci sami będą przeprowadzać analizę składu ciała oraz będą interpretować wyniki wybranych przez nas pacjentów.
Warsztaty to część praktyczna gdzie nauka skupia się na analizie konkretnych przypadków, interpretacji wyników, przeprowadzaniu wywiadów oraz dobieraniu właściwego postępowania dietetycznego dla pacjentów indywidualnych poradni żywieniowej.

Szczegółowo omówimy i przeanalizujemy wybrane przypadki, kursanci sami będą próbowali dostosować odpowiednie postępowanie żywieniowe i terapeutyczne.

Wybieramy przypadki ciekawe – nie tylko związane z otyłością czy niedowagą, ale również nietolerancjami pokarmowymi a szczególnie z różnego rodzaju schorzeniami.

Zapraszamy również studentów którzy muszą odbyć wakacyjne praktyki w poradni żywieniowej.

mgr Katarzyna Kaszyca – dietetyk, specjalista zdrowia publicznego,

właściciel Instytutu Dietetyki i Promocji Zdrowia, wieloletni praktyk

SPRAWDŹ CO O PROWADZĄCEJ SZKOLENIE MYŚLĄ PACJENCI!

CZAS TRWANIA SZKOLENIA

Szkolenie jest dwudniowe. Każdego dnia będzie trwało około 5-7 h.

Dokładne godziny rozpoczęcia zajęć zostaną podane po utworzeniu grupy szkoleniowej.

Nie jesteśmy w stanie przewidzieć dokładnego zakończenia szkolenia (Szkolenie często przybiera formę dyskusji, a kursanci mają niezliczoną ilość pytań – wychodząc więc na przeciw Państwa potrzebom nie narzucamy czasu zakończenia kursu – staramy się być do Państwa dyspozycji tak długo jak to konieczne)

Z UWAGI NA DUŻE ZAINTERESOWANIE SZKOLENIEM PROSIMY O WCZESNE REZERWOWANIE MIEJSC –
ilość miejsc w grupach jest ograniczona.

GDZIE I KIEDY?

14-15.05 2021

Szkolenie odbywa się w Tychach w głównej siedzibie Instytutu. czas szkolenia jest uzależniony od ilości uczestników. W przypadku małych grup , szkolenie trwa 1 dzień ( 10-12 h)

KOSZT

Regularna cena 590 zł

Przy zgłoszeniu do 30.04 cena szkolenia 390 zł

Możliwość opłaty ratalnej. O szczegóły prosimy pytać w rejestracji.

Warunkiem wpisania na listę uczestników jest wpłata zaliczki w kwocie 150 zł.
W przypadku rezygnacji ze szkolenia zaliczka nie jest zwracana.

Zaliczka zostanie zwrócona jedynie w przypadku gdy szkolenie zostanie odwołane przez organizatora.

Cena szkolenia zawiera:

– materiały szkoleniowe (skoroszyty, tabele, itp.),

– kontakt z dietetykiem prowadzącym szkolenie również po zakończeniu szkolenia i możliwość zadawania pytań. (do miesiąca po zakończeniu szkolenia)

– drobny poczęstunek

– NOWOŚĆ! Wykupując kurs w naszej placówce otrzymujesz GRATIS miesięczny dostęp do programu kcalmar, wraz z dokładną instrukcja obsługi programu w formie filmu i prezentacji.

Szkolenie kończy się wystawieniem imiennego certyfikatu.

ostęp do najnowszego programu do tworzenia jadłospisów kcalmar.pro – jest ważny przez miesiąc od momentu wprowadzenia kodu który otrzymasz na szkoleniu.

Sprawdź jak to wygląda w praktyce tutaj – link na stronę https://kcalmar.com/accounts/dietitian/login/

O szczegóły pytaj prowadzącego szkolenie.

Wykupując kurs lub pakiet wyrażasz zgodę, że pobierając materiały wizualne uzyskujesz do nich dostęp oraz tracisz możliwość skorzystania z prawa do odstąpienia od umowy kupna.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Praktyka w indywidualnym poradnictwie żywieniowym”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.